si comel n si ensem

Isnin, 29 Julai 2013

WP : korset untuk bakal pengantin lebih menawan

salam sejahtera...

tolak hari nie, tinggal 3 hari lagi nak balik kampung.. weewee.. cuti.... cheq cuti sebulan no...jgn jeles. haahahha. well xde la seronok mana pon. semalam xleh tido sebab pikirkan balik nie kena berhempas pulas, nak kena kejarkan semua benda...semalam dah rasa penat siap2 dah. huhuhu....

ok, berbalik pada korset. well, to be truth sangat x suka korset. aku kalo boleh bra panties pon tanak pakai, ko nak suroh aku pakai korset?? duhh... rimas oii... rasa mcm x bebas hidup. terseksa jiwa raga...omaaiii...banyak lg lah!

ye aku taw. wanita suka cantik. wanita rela terseksa demi cantik. aku pon wanita. aku pon suka cantik. tapi nak terseksa demi cantik?? erk... erk... exercise aku bley lagi (yang lite2 je la), kontrol makan aku MUNGKIN boleh lagi (bhahaha). tapi.... korset..erm, aku xsuka...di ulangi, aku rimas....

tp....

jemaat hari tu FMIL mesej. tanya ada korset ngan girdle x? of kos la xde... pastu FMIL gtau en.tunang yang akak butik mintak pakai korset time final fitting. maka nya?? harus lah pakai korset time nikah nanti kan?? omaaiii..... FMIL suroh p beli korset, yang murah2 je...tok di pakai time nikah tu je..

berdendang sayang berlagu riang jugak la kat telinga en. tunang, boleh x kalo xyah pakai korset tu...sebab masa fitting hari tu elok je baju tu...ngam2 jea. da x payah alter apa dah, cuma kurang tinggi jea. hahaha. tapi x berjaya, kena beli korset gak.. grrr....supaya baju tu nampak tegap terletak cantik. yeee laaaaa......

so sabtu ritu g mines, amek cincin nikah en.tunang yang berjaya mengkopak kan lagi poket ku yang sedia rabak ini. dah nak setara cincin aku dah!. lepas amek cincin, pusing2 carik apa kedai ada. jumpa minoshe ke apa nama kedai tu. x masuk sebab x kenal...hahahah. en.tunang ajak p mid, suroh carik kat triumph. eh...triumph ada korset eh? tu bukan body shaping ke?? ntah... pastu jalan lagi...

jumpa skiva. masuk...tanya2, makcik tu mcm x tahu je apa yang dia jual. dah..jom blah. pusing lagi, jumpa intimas by skiva. ok skiva jugak. tapi xpe lah... jom masuk. ala... barang sama je pon, nama kedai je lain. ok itu kakak sangat membantu... pung pang pung pang, siap testkan pakai..ok la, skiva je la. nama pon nak pakai skali je kan...

last2.. rembat korset ngn girdle yang made in taiwan ke apa..yang teknology nano, bamboo?? ntah...dia ada dua, made in malaysia kain mcm nipis sket. ala...nak nipis2 baik beli body shaping, spanx tu. so amek tu. amek bra jugak 2 lai, panties match ngn bra. dah tu jea... rega?? erm.. erm.. ntah. 3 ~ 4 hundred something, ai is lupa. en.tunang yang bayar so ai is no bother to tengok da price..bhahaah.. but ok la kan...ritu rembat 2 set of bra kat la senza pon rega lebih kurang. setakat nak wat belasah beli skiva tu ok la kan?


teros dapat member kad valid 2 years, yeay...da ad member kad la senza, da ada skiva. Hajat hati nak aim vic secret ngn xixili...huhuhu, tp xdpt dah la...bising bakal sekatil, asyik bli bra je,mihmihmih

amek korset ngn girdle saiz paling kecik. tapi hari ni da test pakai korset tu.. sebab nak bagi biasa, kang ada pulak pengantin amuk tengah2 panas nanti. pakai kancing memula tu. tapi dah petang jadik loose, kena pakai kancing yang nombor dua tu. bhahaha...baru pakai sehari dah kurus, mabeles lah!! hik hik.. alaa... sebab pose, memang la dia longgar. ce lepas bukak sat g...jadik ngam balik la...

bertabah je ni ha aku pakai. pasrah jea... ikot hati nak je lari masuk tandas bukak.. hahahah...sabar2, sabar...tp yang best nya hari ni x rasa sejuk pon. selalu nya rasa mcm beku dok lam ekon. tp masa pakai semalam kat umah, xde ekon.. xde rasa panas plak. mcm adapt dengan suhu plak ea.. eh...tipu la, belom betul2 pakai tengah panas lagi...hahahah.

P/S : tetiba hari nie terasa nak makan lamb. menjejeh jejeh dah ailio nih. rasa mcm dah kurus cket so mula la mencari inisiatip tok tambah berat..ngahngehngoh... :)