si comel n si ensem

Khamis, 27 September 2012

Tailor baju kahwin sayeee.....

siapa dia tailor pilihan saya, tailor pilihan saya nama nya kak lin, chan mali chan oii.. chan mali chan oii..

jom nyanyi2 riang ria senang hati walo pon hati gundah sebab takut outcome dia terok. eeiii..mintak2 la x, mintak2 la ok...

sebenarnya aku pon xtaw kak lin nie penah jahit baju nikah or not.. aku gamble jea...sebab da biasa hantar baju g opis kat dia.. erkhh...baju kurung la.. aku bg dia jea..

tp still berat hati nak bagi kain chiffon, sbb... sume taw kan kain chiffon lemah gemalai not sume org bley jahit.. owoohh...owoohh...takut2, ingat nak beli chiffon beaded... so kalo hancos memang menangis lar... kalo chiffon kosong tue..menangis stengah hari je la..huhuhu...

redha je la..redha, nak murah kan? plus..dress aku y dia jahit tu lawa apa, bagi aku la, aku suka...org lain lantak lah.. da tanya dah kak lin, bley jahit x? 3 pasang.. ermm...mungkin lebih, sebab xtaw nak design cam ne.. hua hua hua.. dia kata bley..and since aku nak nikah seminggu lepas raya, dia suruh aku hantar kain plg lewat pon a month before puasa, so dia bley concentrate kat baju aku jea..

eh..eh..eh...saya nak bagi bulan 2 la..awal sangat ke? eheh eheh eheh...tp gtaw kat kak lin nanti paling lewat pon dalam bulan 5 la kot aku bagi. eh..bulan 5 tu memang a month before puasa la kan? apa da....

kak lin cakap boleh...tp kena ada gambar la cm ne aku nak, dia takut aku imagine mcm lain, cakap macam lain, dia jahit lain... hanco hanco...uhuh..

dia tny siap2 nak baju cm ne?? erkk...mcm awal lagi je nak bincang sal design, tp yg pasti kurung moden untuk nikah, untuk bersanding ngn bertandang dua2 pakai dress, material plak, ada chiffon beaded, chiffon, lining satin, bridal satin, lace..

untuk beading lak, aku bagi kat ex-hausomate aku kot.. mintak harga kawan2 la..xkan xley kot.

ok settle aku punya..dia punya lak??? ntah...x pikir pon baju dia mcm mana nanti, hua hua hua.. nak survey2 taoilor baju melayu. design da ada tp x finalize lagi. material..xnak satin shining2 tue, tp untuk sanding nak pakai bridal satin.. bridal satin cantek kan?? huhuhu... harap ko jangan naik rege kain...kang aku pakai apa ada jea...