si comel n si ensem

Khamis, 20 Disember 2012

52th days till my engagement day : hantaran da siap + sedikit teaser.

salam sejahtera....

nak cite pasal isu semasa. eh..isu semasa ke? x kot...more to membebel jea, tp xpe lah.. nak cite pasal persiapan tunang dulu.

sekarang tengah patch lace kat shawl. eh..dah cite ke pasal nie? nak cite skang ke? ke nanti? erm.. wat entry asing la kot. ok la...tp bagi teaser shawl dlu la eh. owh..nt pkai shawl half moon jea, and no veil. konon nye half moon veil tp di jadikan shawl. eh..kira 2 dalam 1 la, nak jadikan veil pon boleh. nak jadikan shawl pon boleh.

ok nie shawl dalam pembikinan.........


kain shawl sama ngan kain baju. lace pon sama ngan lace yg akan di tampal kat baju. so xyah teaser tok baju la kan, sbb da taw dah.. Pakai mende alah bulat tu wat regang kain,amende ntah nama dia,untuk stitching tu..clamping eh?? Beli tu sbb nt nk jahit pearl kmende tu senang,chiffon kan lembut..xnak tertarik benang ke apa..

ok skang nak cite pasal hantaran. 7 dulang...sume da siap. dah pack dah pun, tunggu letak atas pahar,letak barang hantaran je nanti. idea deco amek dari blog amirul shafique (betul ke aku eja nie??).

ase dah gitau kot apa yang aku bagi, tp nak bagitaw lagi..huhuhu.

= baju akad nikah. (peach colour - x beli lagi,ujung bulan nie beli)

= cincin tunang. (dia gedik nak cincin jugak - pon beli ujung bulan,silver sudah. tunang je kan)

= ensiklopedia solat + indah nya hidup bersyariat. ( dah beli, dia topup RM50, kes kesian awek kne kuar duit byk)

= kain pelikat 2 helai (dah jgk, pelikat tenun gajah sit dengan atlas)

= kek ( beli kat kg nanti jea )

= buah ( pon beli kat kg, rantau panjang aku datang....)

= coklat ( dekat2 nak balik baru beli, beli awal2 kang nt tinggal plastik jea,sume selamat dlm perut ku)

ok cukup 7. memula nak letak lam bakul. dah beli pon bakul. bunga beli yg foam tuh, kaler pink ngn biru lembut. riben pon dah beli..dah sume la. pastu macam mewah sangat plak tok tunang. dah gitaw kat entry sebelum nie kan?


Nie la bunga tuh...eh, ase mcm dah cite kat entry sblom nie... :(

pastu sabtu lepas, pegi lagi fah lean. beli bunga orkid, hydrangea ngan roses. bunga tok hantaran jea..tu pon dah RM115. aiyookkkk....melayang lagi duit. beli orkid besar, sebatang RM8.90 * 5 padahal 4 batang pon da cukup. tp ok la sebab lebih satu je, bley guna tok touch up (sedapkan hati). beli hydrangea yg satu bunch tuh. RM21.++ kot, beli dua jambak jea. satu jambak tu ada 3/4 jambak kecik (serius xtaw cm ne nak describe). tok 7 dulang, lebih lagi satu jambak kecik. pastu beli roses yg 4 bunch RM10, satu bunch ada 5 kuntum kot.

orkid beli kaler purple fushia (donno the rite kaler lor), satu pokok tu bley pakai tok 2 dulang. hydrangea beli kaler pink pakai dalam satu jambak kecik je sedulang,satu jambak dapat la 3 dulang and a half. rose plak amek kaler purple nila yg light tu, at first rasa macam x masuk je kaler rose nie dengan bunga2 lain,da deco2 tuh ase mcm ok plak. bunga rose tu beli RM10 jea, dapat 4 bunch, 3 kaler purple nila and 1 kaler pink. satu dulang pakai 2/3 kuntum rose.

balik terus deco, stengah hari je da siap. rasa macam buruk jea. tp ok la...berpuas hati dengan tangan kayu sendiri. nak letak reben2 cket nak bagi meriah..tp da xtaw nak selit kat mana..full bloom je hantaran aku, penuh ngn bunga.. setaman gitu..tp sebab pakai polisterin yg di balut kertas crepe wane krim jea, so dia xde la nampak vogue sangat. taman low profile gitu.. reben2 pas nie la kite pikir cm ne.

ok jom layan teaser cket.....


Teaser...hahaha,langsung x nampak bentuk hantaran..buruk perangai,teaser x hengat nye...


Owahh...sajo nk tnjuk. Bakal mak bru balik dr aussie, beli kan ai nie...awww, comey je kaler peach. Kecik jea...
Nk boh purse aii yg gabak penuh ngn resit pon x muat. Tp syukeee...comey,ase nk kunyah2 je...hewww
Bakal mak nak suruh ai pakai masa akad nikah keww...matching dah nie...hewhewhee..

Brand katehill, xtaw sapw...gugel2 bru taw katehill tuh local designer aussie.owww...now i know. Ok lah... Xdpt pkai international designer nye handbag..dpt local pon jadik la. Designer jugak khenn...yg penting freeeeeeee


Ps : all pics from instagram : yanisawekhadi