si comel n si ensem

Selasa, 2 April 2013

WP : food testing

salam sejahtera...

nie nak share pasal pegi food testing hari sabtu hari tu. untuk belah aku x payah la nak ber-food testing bagai sebab rewang kan..malas aku nak pikir, ikot suka la...lagipon mak aku yang handle...

nie food testing belah laki, tok bertandang lah. ikot aku pon sebenarnya malas nak ikot. aku ok je macam2 mana pon...tapi memandangkan pihak katering nak bakal pengantin ada sama, so ikot jugak la. everything sume en.tunang dah discuss dengan parent dia..so aku sekadar g makan je la.. ngahaha..aku ok jea..malas macam2, nanti di cop cerewet. wahhh...nie dah kali kedua aku guna perkataan di cop cerewet. adakah aku cerewet tapi takut di katakan cerewet???

xde lah...aku ok jea mcm2 mana pon...so FMIL aku pilih DJU CATERING / DJU KATERING??? specialist in nasi bryani johor, wahh..specialist gitu..hahaha. memula aku try nasi kosong. ko mampu? aku kalo makan nasi berkaler / berperisa mcm nasi lemak, nasi minyak or segala macam nasi aku akan makan nasi kosong dulu..eh, nampak sangat cerewet. hahaha...aku x cerewet derr, tapi alang2 mende dah depan mata and its my habit nak wat cam ne. so nasi dia aku bagi star, sedap.. nasi kosong pon sedap,

macam nasi ayam..kalo nasi ayam yang sedap..nasi kosong pon da sedap. ko bley makan nasi jea. aku xde nak makan nasi ayam xde perisa tapi warna je yang melebih..bagi aku tu x sedap, so xyah la nak beria cakap nasi tu sedap kat aku.

pastu aku amek kuah dalca and sikit sayur dia. gaul2 cket ngn nasi. ok.....sedap, kuah nya pekat. pastu second aku amek daging rendang hitam, ini super sedap..aku suka, tapi kuah dia mcm agak kering cket la...kurang minyak. eh....bagus la kurang minyak kan..kurang penyakit, wahahaha.....

then aku amek ayam sambal..ok kot, tapi ayam sambal mak aku lagi power, kakakaak....diam ah!! ayam sambal dia aku mintak portion en. tunang je sikit, nak rasa je kan. pastu last aku amek kambing briyani...pada aku kambing nie mcm masin sikit la..tapi tengok org lain elok jea makan so aku diam kan je la..cakap ngn en.tunang lepas da balik, wakakaka...depan2 x berani nak bersuara..hehehe.

tapi yang best kambing dia, rasa hamis kambing tu xde sangat..xde la xde langsung.. still ada tapi xkuat...and daging dia lembut gila. owh...daging rendang tu pon lembut gila. overall memang puas hati. eh...ada satu yg x puas hati.......xde dessert, sepatutnya ada bubur kacang dengan sagu tapi hari tu xde...ala............dessert pon kne test jugak................ :P


ok itu jea......so sape2 nak amek dju nie memang recommanded lah. dia nye service xleh komen lagi, pas majlis baru ley bagi star...so sekarang nie tok sume lauk dapat star kecuali kambing ngn ayam, dorang terpaksa berkongsi star..woott woott...

oh ea...mcm malas je nak up entry pasal fititng baju bertandang. x payah la eh? lepas majlis baru kita review...boleh????heeee............