si comel n si ensem

Rabu, 5 November 2014

tips make up minimalis buat ibu bekerjaya


salam sejahtera...

wah wah...nak bagi tips kecantikan nie, berapa ramai ibu bekerjaya yang baru lepas pantang or punya anak kecik sempat nak make up tetebal? sempat pakai bulu mata pelesu, sempat tepek eye shadow dan bershading bagai? habaq mai berapa ramai..RCW je kot, hew3...

dalam pantang or punya anak kecil bukan lah bermaksud kena pucat pucat, kena serabai serabai bau masam susu semua. bukan ok, bukan. sebagai contoh, yang pasti bukan aku, hak3.. aku serabai, tapi pegi keje pagi tetap make sure  make up  nipis ada kat muka. so, contoh yang bagus..sape kenal yuyu zulaikha??? ada kenal? tak kenal...rugi, p follow instagram dia. dalam pantang masih boleh cantik2.

so cam ne nak cecantik dalam masa yang singkat?? sila la guna konsep make up secara minimalis, konfirm x pucat macam mayat juga x over 'heavy' macam nak naik pelamin sekali lagi. eh...sekarang nie pengantin pon pilih untuk di  make up  secara natural / minimalis untuk menaik kan lagi seri semulajadi or natural beauty..giteww..

antara tips yang boleh di apply untuk mendapat kan make up secara natural nie macam berikut.

- pastikan korang pakai foundation warna lembut atau cerah seperti natural beige mengikut tona warna kulit wajah korang. juga pastikan ia merupakan water-based untuk warna yang sekata.
contoh produk :  make up for ever , HD invisible cover foundation flesh

- lepas tu, guna bedak asas / compact powder yang mempunyai warna hampir sama dengan warna kulit muka anda.
Contoh produk :  sephora mattifying compact powder 8hr No.10 light



- gunakan blusher / pemerah pipi yang berona lembut seperti light pink or light brown baru lah berseri seri.
Contoh produk :  Tarte exposed amazonian clay 12-hr blush



- sapu kan eye shadow dengan rona kaler yang lembut je tau..kang x jadik natural plak.
Contoh produk : sephora mono eyeshadow no.65 lazy afternoon



- kendian boleh la calit kan eyeliner nipis nipis lepas tu guna kan mascara untuk mendapatkan
bulu mata yang lentik lagi cun melecun.
Contoh produk :  wet n wild mega liner liquid eyeliner dan la colors perfect curved mascara

- last skali, jangan lupa pakai lipstik. Boleh pilih warna pink lembut juga warna nude. Wah wah...comey dahhh..
untuk lipstik plak korang bley try :  stila color balm lipstick vivienne-terracotta rose



senang sangat kan??? lepas tu bley la fefeling fresh cute miut cantik bergaya walau ada anak kecik, makeup x perlukan masa yang lama kalau tau cara nya..wokeyy????

selain follow teknik makeup yang betul, korang kena la guna produk kosmetik yang berkualiti supaya dapat hasil makeup yang chantikk. X punya masa nak p shopping? So cam ne nak cantik2 nie???

haaa..... jangan risau, korang boleh cuci2 mata juga kocek korang dekat ZALORA Malaysia sekarang jugak. Sekarang tau..bleh klik je dekat link yang aku bagi tu..klik sekarang!! melambak
lambak makeup apa korang nak dengan harga yang berbaloi2.

Ok??? jom...ummi aathif pon perlu barang makeup baru jugak supaya menten cantik abah aathif
bertambah cinta...gitew...

Photobucket