si comel n si ensem

Rabu, 26 November 2014

Tips paling berkesan menghilangkan jaundice

Salam sejahtera,

Kisah jaundice ni aku dah cerita dah Kat previous entry..Tp Lupa tip nan Satu ni.

Nie tip paling berkesan cara aku,bagi aku. Lain org lain cara merawat nya. Betul x??

Kalo korg biasa gugel pasal tip stay petua nak hilang kan jaundice stay bahasa kampung nya penyakit kuning ni, korang mesti Akan jumpa petua Tok titiskan air anggur hitam Kat dalam mulut baby, kan??? Nie aku xde buat plak sbb takut usus aathif xtahan dengan anggur hitam tu..kang jadi mcm bapak nye..senang sgt kena SAkit perut.

Akk aku ada beli kan anggur hitam bagi aku makan. Aku apa lagi, byk gile makan. Mau x..Itu la makanan pantang paling sedap..klo x, asyik la sawi or lobak putih masak air sama ikan bakar kosong. Bosan oii...Tp aku berjaya tempuh 44hari berpantang dengan lauk tu je.

Oh, berbalik pada anggur hitam tadi.

So cam ne keputusan nya??? Sama je.. mcm x turun2 pon ea jgk.

Tp ada Satu hari tu, hasil Google 14 round,jmpa Kat Satu fb ni ada sorg Jonah ni ckp bagi baby air ribena sket.

Hoihh..bagi baby? Air ribena Kay!!! Idok la...so aku minum sendiri je. Time makan nasi mmg aku minum air ribena je..Time lain minum air kosong.

Hasil nya?? 3 hari lepas tu..mata aathif putih susu clear bersinar bagai mutiara giteww.. xde dah kuning2 tu. Kat perut dia pon klo tekan2 x keluar dah kuning.

Alhamdulillah sangat...

So, pada yang mencari..cuba. dalam pantang Boleh minum air ribena..klo nak bawak bekal air ribena pegi spital pon boleh..

Kot la xdan keluar anak dah detect kuning tros kne tahan kan..so, minum air ribena n kerapkan nyusu baby.

Please..bagi je baby hisap.masa baru Mula2 beranak jangan dok kesah ada susu ke x. Eh..pasal susu kita cite panjang Kat entry lain eh..

Wassalam,
Ummi aathif