si comel n si ensem

Khamis, 12 Mac 2015

Musim baby demam

Salam sejahtera...

Dua tiga hari ni banyak dok baca pasal baby demam. Kat blog la, kat ig la, Kat fb la.

Semalam kot. MIL cakap aathif batuk2 sikit. Aku pon perasaan Tapi buat rilek je. Tak nak gelabah ayam macam dalam pantang hari tu. Batuk sikit je... X payah beria nak pergi hospital bagai.

Tapi dok perati jugak la, kot melarat ke apa. Boleh la try buat minyak bawang tu. Sekarang ni dok pulun susu kan dia je. Susu Ummi kan pembekal antibody terbaik buat baby.

Tapi xde la pulun jgk pon sebab dia sekarang ni dah kurang menyusu. Harap contents dalam susu cukup untuk dia. InsyaAllah. Susu ibu is all about quality. Quality over quantity compared dengan susu formula. MasyaAllah, kuasa Allah kan. Tak perlu nak tambah2 Amaun susu macam susu formula.. seiring masa, seiring perkembangan Dan keperluan anak..contents/ quality susu ibu berubah.

If anak needs Celcium more than proteins, wallahhh...siap. if baby selsema or demam or Batuk whateva sume..wallah susu yang mengandungi antibody utk melawan segala Anasir jahat siap.

How??

Simple je formula nya.

If anak selsema konon nye. Badan dia belom ada antibody Yg Kuat untuk kekawan virus selsema tuh kan. Anak yang selsema ni air liur dia Punya virus selsema ni. Bila dia menyusu, air liur dia Akan meresap ke nen Ummi Dan impulse/data pasai anak selsema ni Akan d hangar ke otak.

Otak Akan proses maklumat yang di beri kemudian Akan mengarah nen menghasilkan susu yang mengandungi antibody yang mampu melawan selsema tu tadi... Ha gitu.

Formula yang sama jugak untuk mende lain, keperluan anak yang lain. MasyaAllah...segala puii bagi Allah.

InsyaAllah..cukup susu Ummi ni. Yakin. Kalau dah teruk sangat tu lain cite la kan.