si comel n si ensem

Khamis, 16 April 2015

8 month bornday

Salam sejahtera...

Hari ni genap usia aathif 8 bulan. Alhamdulillah..selain batuk sikit hari tu aathif xde major health issues lagi setakat ni, syukur.

Biarlah orang kata baby batik demam tu normal sbb nt badan dia bley create antibodies bagai, ummi x sanggup..kesian kecik2 sakit. Kita yg besar ni pon sakit kepala cket da xtahan.. INI in budak kecik.

Setakat ni perkembangan aathif normal, aktif mcm budak lain. Alhamdulillah. Day pandai hi5, day start nak berdiri.. Day eksyen nk lepas tangan bagai.

Merangkak memang laju gila..geram je tgk bontot dia tu. Dah terlentang hempas kepala kat tiles 4 Kali. Haihh...hangin jgk la skejab dengan abah..tp, xpe hero..xleh lembik2 sangat kn.

As for ummi, masih gigih pumping and DL aathif. Syukur alhamdulillah, di panjangkan lagi rezeki susu aathif. Mudah mudahan genap la setaon.next target. Lepas tu kita usaha sampai setaon setegah pulak.

Susu x banyak mcm orang lain sekali Pam dapat belas2, tapi alhamdulillah x sikit.setakat ni cukup buat aathif,cukup lah tu.

Milkbooster. Not much help. Tp telan je niat for health, moga badan sihat banyak la susu, cukup lah untuk aathif kenyang. Sekarang ni dok telan Habatussauda dengan pill fenugreek. Fenugreek tu same beli test, abis ni minum air halba rendam sudah. Dah pindah senang cket nak but apa suka.

Start makan pil phytonatal nr jgk. Sblom ni x mkn sbb aathif prolonged jaundice, lepas tu dok tertanguh risau susu kurang. Baca kat mana ntah dia ckp pil tu tambah susu,x kurang..so telan lah. Susu x bertambah to as long x kurang OK la kan.

Dalam stress seronok sebenarnya breastfeeding ni. Nak explain pon x reti..to bf mom mesti bley paham.