si comel n si ensem

Selasa, 1 Disember 2015

second pregnancy : check up kk for the first time

salam sejahtera,

Hold dulu cerita pasal weekend getaway ke melaka, kita Nak cerita pasal first time pegi check up kat kk ( klinik kerajaan ).
ea..second pregnancy tp first time nak check up kat kk. Maknanya apa??? maknanya first time nak buat buku pink.
Jakunness overload.

Masa aathif hari tu x buat pon buku pink. Memang check up dekat colombia asia je sebab plan pon nak beranak kat sana. Baru tau pregnant terus decide nak beranak kat mana. Sebab malas nak check tempat lain, nanti nak beranak kne p check up situ plak. Sekali harung je terus.

But..
untuk kali kedua ni, tetiba teringin nak buat buku pink. Tetiba teringin nak check up kk.
Teringin sangat ea????
lepas tu nyesal..lama gila kau.....bab lama je la yg spoil cket.

Sblom pegi checkup tu dah call siap2 dah kk kajang.
Nurse yg angkat tu tny dok mana semua. Call pon
sebab nak komfirmkan untuk ibu ngn anak bukak hari apa..
ada hati nak datang hari jumaat kau, konon sebelom bertolak pegi melaka boleh la
singgah kk kejab. 'singgah' ok!! gila suci pemikiran, konon nak buat buku pink
tu amik masa dalam sejam dua sahaja.

Isnin kita el. So amik kesempatan untuk pegi terus kk.
Serius ummi masa tengah dok tunggu tu.. mulut x abis2 berzikir menyesal nye..
menyesal nye... hahahaha. Mungkin sebab baru first time kan.

Kne jumpa doc sbb xingt tarikh period. Sebenarnya ingt je..tp klo ikot tarikh period masa tu, kandungan dah 4 bulan.
Tp ikot tarikh scan kat colombia asia, baby baru 11 minggu. So mls la nk cite pasal tarikh. So scan skali lagi, yes..
baby baru 11 minggu. Alhamulillah..nampak jantung baby denyut2, nampak baby gerak.

So setel buku pink. 4 jam setengah kat kk. Hahahaah... kematu bontot.
Dah la abg2 sado semua lemau haritu..dorg lagi memerlukan kerusi dari mak2 mengandung,
dari mak2 bawak baby. Kesian dorang.