si comel n si ensem

Jumaat, 22 April 2016

Beauty regimen : pengaruh hormon mrngandung terhadap skin care regimen ( regime penjagaan wajah )

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Wahh...tajuk x menahan, beuty regimen gitu, padahal xde la beauty sgt pon. Lately ni macam baru mangkit dari tido je.. tengok muka dah malap semacam je..haih, xleh jadi ni. Yer lah.. menjak pegnen ni, nak hadap muka mmg malas berganda2, kuasa 40 juta tahap kemalasan. So, lepas ni kena lebih istiqamah..

Umoq pon dah cecah 3 series dah, so kne la rajin2 sikit belek muka ye dop?. Oh, menjelang umoq 3 series nie, ada beberapa agenda hidup perlu di update.. need some improvement gitu..itu nanti kita ceta. Lari tajuk sejaoh 80km dah ni..

So, selain pegnen membuatkan diri ini tersangat malas, apa lagi pengaruh dia ea? Herm...mls je la kot. P opis mmg bareface abis. X de cleanser, xde moisturizer, hence nak solat kat opis pon no need to wash ma face..sampai cleanser kt opis da expired tanpa sedar, hohoho..

Xde la cleanser tu tahan 4 bln je, tp mandangkan mmg jarang touchup p opis, ada hari yang malas tu, so xde la cuci muka time nak solat tu..xde apa untuk di cuci. Orang lain wajib, sebab nak menjaga kesejahteraan kulit wajah, aku..malas.

Tapi, dedua kali pegnen..dedua kali jgk muka xde masalah. Xde jerawat, klo ada pon mcm gegata dekat one spot, garuk2, dua hari hilang la. Lepas tu tau2 kulit muka da kusam. Rasa mcm kusam, tp kekadang tu rasa mcm cantik jgk...hahahaha.

Tapi ada orang kalu pegnen muka teruk, kn?. Aku rasa, aku ni sebab regularly amik vitamins n rejeki la kot. Ye lah.. cukup nutrisi semua, atomatikly muka pon xde la masalah, kesihatan dari dalam gitu.

Tapi lepas ni, kne lebih istiqamah la.. bukan untuk cantik wow wow wow..tp untuk dapat or menten healthy skin gituh, kulit sehat. Ye la..klo ada kulit yang sihat, atomatikly mekap la mcm mana or x mekap pon muka akan cantik glowing berseri wow wow..

Oh, nape beauty regimen? Sebab penjagaan kulit wajah bukan sekadar luaran semata. Kan da ckp td. Merangkumi lua dan dalam. So lepas ni, akan ada update dari aku psl supp ke, pemakanan, penjagaan wajah, mekap regime (ini touch up bodoh je..x update pon xpe). Ha... semua2 lah, bia lua dan dalam. Tu pon kalo rajin la... hiks.

Sebagai permulaan, kita back to skin care regimen dari sebelom pegnen dlu.. n improved mana yang patut. Sila lah rajin. Lepas tu, langkah kedua.. beli cleanser ganti cleanser yang kat opis yang dah expired tu.. hohoho...dah beli semalam. Nt kita cite ok ke x..

Ok lah, panjang nau nau dah... nt seksok kita update lg beauty regimej kita. Ni sekadar panas enjin je sebab xtau nak update blog topik apa... wahahahaha....