si comel n si ensem

Rabu, 12 Disember 2012

ke fah lean trading sdn. bhd.

salam sejahtera... sekarang dah terkedek2 menguruskan hal tunang.. malas nak cite rentetan, lompat terus ke fah lean je la.. nak kata heaven tue...boleh je la, xde la heaven sgt,plus ngan x berapa sihat, pening2 lalat... ngan lantai berkeriuk keriuk..memang la x best...

nak ke sana senang x?? erm...senang ke x eh? mcm senang jea... aku bukak navi search fah lean trading, eh...ada la. terus depan kedai. tapi bukak waze sebab nak taw keadaan jalan, ada jem ke, eksiden ke, so convenient. tapi waze xde fah lean tuh. so search je jalan apa ntah nama dia. jalan taman perindustrian selesa jaya kot. masuk simpang dah mengagau... mana nak pegi eh, sebab waze tu just bawak smpai simpang jalan tu je.. si pakwe dah tanya pastu nak g mana? nak g mana? erk...aku mengagau bukak navi lak sebab navi ada teros smpai depan kedai kan....tapi..........

eh, nape navi nie suroh pusing...waze tuh salah ke???? si pakwe drive je straight sbb tengah tunggu arahan seterusnya dari co-driver yg selalu salah jalan..tengok gps pon bley salah...deyyyy!!!! sekali..eh, tuh kedai dia...ha, kat belah kanan tu jea...senang je. lot paling tepi. nasib betol... kang kalo kena pusing mau kena bebel sehari suntuk. dah parking depan kedai, si pakwe cakap ' nie bukan kedai bunga nie, nie kilang....' whateva...aku jalan jea,tengah xsihat nie...keterujaan kurang.

dah masuk dalam, tengok pasu..erm...pasu plastik putih yg besar cket dari semua house rege rm15.++ kot, kalo kat semua house tuh rege dia RM6.50. tapi ye lah..kecik cket la.... tp xpe..memandangkan nak pakai tok tunang je..so beli semua house je.

tengok bowl kaca..rege pon belas2 jugak. so....decided beli kat shinode jea..lagi murah. hahaha... pastu nek tingkat atas. tengok bunga...pakwe aku excited gile dah...tapi aku kan x sihat, so lek2 jea.. (nie bape kali nak cakap x sihat nie??????)

memula pusing jea...tengok apa options yg ada, x decided pon lagi. tapi dah taw la apa nak... nak bunga rose kaler dark purple tok pelamin. pastu tok hantaran tema pink biru, nak carik bunga hydrangea kaler biru, rose kaler pink. pusing2....decided carik yg tok hantaran je dulu, yang tok pelamin 2nd round plak.

memula carik riben, riben satin saiz sederhana wane light pink and light blue. dedua RM2.80. pastu riben organza warna light pink ngan light blue jugak, beli satu percuma satu. RM10.++ kot satu. nak pair kan, organza light pink ngan satin light blue and vice versa.

pusing2..nampak rama2, tanya dia xnak rama2 ke? laju je geleng. lam kepala otak dah pikir, nak rose eva foam kaler light pink. x dulik. pusing2...ok jumpa. satu besar, satu kecik..yang besar RM11.90, yang kecik plak RM5.50, satu jambak tu ada 10 kuntum. amek yang ada organza, comey...yang ada daun x lawo.

pastu pusing lagi...carik bakul, tengok bakul kayu..mahal. dalam range RM2+ ke atas. x moh lah. so g carik bakul yang konon mcm rotan tu, ok la..murah cket..paling mahal pon belas2 jea. so beli 2 bakul bujur tok baju akad nikah ngan kain pelikat, bakul petak tok buku, nak letak yg bujur gak tapi takut x tahan, buku berat...kang tergolek hantaran aiii. pastu beli bakul buah yang bujur jugak. si dia xnak bakul typical petak ngan bulat. nak ada bentuk2 cket...ea, baik...ikotkan jea.

dah dapat bakul, carik shredded paper kaler light pink n light blue (pembaziran padahal kat opis ada mesin shredded tuh...) tapi light blue xde, so beli light pink sajork RM9.90. pastu pusing carik bunga kecik2 wane purple. macam comel lak kalo hantaran wane pink biru pastu ada slightly warna purple. pusing2...berkenan kat bunga lavender rm5.90 kot satu, beli tiga jambak.

ok dah jumpa, jom g carik bunga hydrangea lak. ada 4 kaler of blue kot. pening2 lalat nak yang mana...last2 si dia g amek bunga rose eva foam kaler light blue. pairkan ngan bunga rose pink tue..terus owaahh...lawo eh. tanya si dia...sebab kan mahal, nanti kena pkai banyak....si dia suroh amek bunga rose,hydrangea xyah...rose tu lg lawo. baik2..saya kan mendengar kata..muahaha. tapi yg kaler biru xde yang ada organza,ada yang berdaun, so amek je..sekali masa nak bayar.....tengok rege RM15.90 sejambak. puiiii....padahal yang organza tu lg lawa kot,xpe lah.... so beli rose pink 2 besar, 2 kecik. yang biru pon sama.

pegi kaunter...tet tet tet...hamek kau. RM165. rugi je x cukup kan RM200, tapi xpe lah...bukak beg duit... konfident nie x cukup RM15 je lg nie...skali double hamek kau, rupa nye kusangka kan ku ada RM150, rupa nya...ada RM52 jea. pentipu betol duit RM1.00 baru tu..mati2 aku ingat tu duit 50, huaaa...gabra haku. pastu baru teringat pagi tadi g bayar bill ayo...homakkk. kedit kad xde sbb... xyah cite lah. last2, tanya dia...bley pakai kad atm x??? nasib boleh...pkai kad cimb lak tue..aku dh la ada dua kad jea... cimb ngn ocbc jea..kalo ada maybank tu konfiden la cket sbb maybank kan ada yg kad debit tue. fuhh..fuh... berpeluh ketiak.

dah dalam kete...dua2 termenung, eh...bia betul nie tok tunang...macam vogue semacam jea. hoiii... ko nak tunang je weii.. bukan kawen...huaaa....fah lean telah membotakan mata kami.... last2 decided guna tok kawen jea. tok tunang beli lain. yang lagi simple..isk isk..so kawen kena la bertema pink biru.. bye2 tema kuning hijau ku... :'(

so, sekian cerita fah lean trading sdn.bhd ku yang panjang berjela... huhuhu.....

Hoiiiii....bebulu betol la, nk upload gamba dr tadi xdpt..nasib korg la, xde gambar. Sekian