si comel n si ensem

Selasa, 11 Jun 2013

Bila tiba masa nya...

salam sejahtera...

bila tiba masa nya sangat lah kan. but its true. terkadang tu rasa mcm..eh, ingat kan dia x peduli. he...tetiba kantoi dia tengok mag interior design. eh..mag ke? mamat tuh suka donload mag luar negara or baca online jer. arrhh..dulik la, yang penting kantoi. ingatkan dia x peduli pasal id rumah nie sume. ngeh2...

" ha tuh...warna mcm tu la ayg nk cat living room rumah kita nanti (rumah xde lagi, berangan je dlu) "

"iskhh...x suram ke warna cam tu. "

*diam sambil buat muka*

*pandang aku pastu gelak* "xde la, tok living room carik la warna cat yg cozy tp warm, xsuram and malap sangat"

lol....

"warna nie ok??" sambil tunjuk gambar satu living room rumah mat saleh mana ntah.

"erm..nie ok, tp ayg nk perabut warna apa?? x match nanti nampak x lawa.."

"sofa warna coklat cair mcm umh mak abg, arm chair warna putih, perabut warna putih / kuning cair"

"ok, cantik..sejuk jea....lena la abg tido...haha"

then, the conversation goes on. the kitchen kabinet warna apa. cat dapur warna apa. bilik kitorang kaler apa. which barang rumah nak kena beli dulu. bla bla bla. oh... i tot dia x peduli. i tot dia pikir bia ada rumah dulu tu yang penting. id sume nie, tunggu la setaon dua baru kita tgk apa yg termampu. x sangka...x sangka dia peduli. tetiba bangga dengan tunang sendiri. eh..pehal lak bangga. erm.. terharu. hahahaha.

"abg, hari tu sesaje je bukak laman web hospital kpmc. saje tgk2, kos beranak normal dalam RM1500. kalo c-sec RM5000, kalo induce,vacuum cas lain la. mahal woh"

"private mcm tu la. nt mmg kita akn bukak satu akaun saving tok ank2. kos beranak, barang2 dia. tp pas kawen je amek je terus insurance yg cover maternity."

"ad review,dorg ckp dr.jamil bagus. dia pakar kat situ. sape bersalin ngn dia kejab jea. kalo vacum pon cantik je dia buat, kepala baby x lonjong pon. tp tu la..dr. laki, kalo bley nk dr. pempuan"

"yang pempuan tu bagus ke? ayg tu bukan tahan sakit"

T_T

banyak lagi borak pasal beranak nie. mcm2...tp x payah la cerita. rasa nak gelak pon ada. selalu dia mesti cakap.. "ala...lambat lagi, toksah pikir la". aku sesaje je cerita. xtahu plak perbincangan tu berpanjangan. dia pon nampak serius jea..mcm x caya. hari tu masa pegi OU, lalu depan sale barang baby n mom. lalu depan breastpump. dia tanya ayg nanti nak beli yang mana? aku ckp la maybe tomme tippe (gane ntah eja) murah cket. padahal aku pon x survey pape pasal nie. pastu dia tanya elok ke brand tu. bley pakai ke? jgn pikir murah je tp nanti x elok. hahahaahha. x sangka.

aku xde la beria nak survey itu ini bla bla sume. tunggu la mengandung dulu kan. mana taw rezeki lambat ke. lepas setahun kawen baru bley anak. mana tahu kan? rezeki tu Allah je yang tahu. tp kita berusaha la. cuma nya xde la org kata beria mcm konfirm2 bunting pelamin ke apa kan. over sangat. kita lek2 sudah.

dulu aku selalu bising. selalu pelik. sebab dia mcm x peduli. tapi sekarang, kekadang tu dia yang tanya dulu. dia yang bagitaw dulu. tu org kata, x payah nak push sangat orang laki nie. bila tiba masa nya dia akan peduli benda tu sendiri. mcm kawen jugak la..kalo dah dia kata belom tu, x payah la push. ada sebab la tu...so bagi la dia masa tok dia mendalami diri dia..sampai dia jumpa cahaya dan bisikan yang dia dah bersedia untuk kahwin. tok pikul tanggungjawab sebagai suami... ha... gitu.