si comel n si ensem

Sabtu, 10 Mei 2014

dugaan Allah buat kami

salam sejahtera....

bismillahirrahmanirrahim.......

tak terpilih ayat untuk di jadikan pembuka bicara... nak menulis tapi tak tahu mana nak mula.
Allah pilih kami untuk di uji..hasil detail scan hari tu... ada sikit abnormal pada baby...

masa tu menangis bagai nak mati.. Allah je yang tau. hati mak mana yang tak hancur, dengar
keadaan anak yang di nanti2 mungkin akan ada masalah.

nak di cerita apa masalah nya masih belom mampu.. sebab belom sah, anak ummi masih
belom lahir, belom tahu keadaan nya lagi. tapi ummi yakin pada Allah, anak ummi akan selamat..
insyaAllah..anak ummi xkan apa2.. kuasa Allah melebihi segala nya... ummi serah anak ummi dalam
lindungan Allah...

sehari lepas detail scan, ummi pegi jumpa doc. doc cakap possibility untuk anak ummi lahirbermasalah
sangat tipis.. walo sedikit lega...tapi ummi x putus berdoa pada Allah. Allah lah tempat ummi bergantung dan berharap sekarang nie...

apa masalah sebenar, sejauh mana risiko anak ummi atau bahaya yang anak ummi tanggung, biar lah ummi
dan keluarga je yang tau... tapi selagi daya, ummi dan abah x kan mengalah... segala doa kami panjat,
tumpah air mata kami merayu...hanya Allah tempat kami bergantung.

abah buat keputusan untuk bawak ummi jumpa pakar lain, untuk second opinion. walopon sekarang ummi rasa mcm x perlu je...sebab ummi yakin Allah ada untuk ummi, Allah ada untuk baby, Allah ada jaga kami..
Allah ada untuk sembuhkan apa musibah yang menimpa. Allah lagi berkuasa dari segalanya..

tapi demi abah, demi tok pastikan baby betul2 sihat... ummi setuju dengan cadangan abah... kami buat untuk baby, wang ringgit boleh di cari, yang penting baby sihat...

ummi mohon,
doa kan anak ummi sihat, doakan anak ummi xde pape... insyaallah berkat doa kita semua...

bismillah...

rabbi habli minladunka zurriyatan toyyibatan innaka samiq'u du'a..

ya Allah kurniakan zuriat pemberiaan Mu ini kesihatan yang baik, sifat nya, akal nya dan iman nya... aamiin..
aamiin...aamiin...ya rabbal alaamiin...




Photobucket