si comel n si ensem

Rabu, 7 Mei 2014

mom2bee : he chose his own name and everybody love it.

salam sejahtera,

lamaaaa sangat x update blog. heh heh heh... xde masa aka malas. biasa tu.. mmg time rajin update berderet2, lepas tu bbulan2 plak baru nak update.

smlm kandungan genap 6 bulan. Alhamdulillah.. baby sangat aktif. aktif sampai akk pesan berkali2 suruh prepare bag hospital awal2..takut baby matang awal and kuar awal..huhuhu. 6 bulan baby dah pandai bagi respon. panggil2 sambil gosok2 perut nanti baby akan gerak2. pastu geletek2 cket perut sambil suruh baby kick, nanti baby akan kick..hehehehe...

tapi yang paling geram baby xnak pusing. dok tengok dalam gamba kalo usia cam ni biasa nya kepala baby kat atas kan? nie baby melintang lagi..kepala kiri bontot kanan. pastu bila kita tido mengiring dia marah, beria ria la dok tendang perut ummi dia nie sampai la kita tukar posisi telentang..baru la dia diam. dah tau sempit tu tukar la...kepala atas, tanak. adoiii... dia dah besar kot, semput ummi nak tido telentang je manjang.

ada sekali tu semput sebab batuk, tido je mengiring. sedar lam kol 5 pagi perut tegang sangat. rupa2 nya baby protes, dia curl up kan badan dia kot..sampai berbonjol bontot keluar. terus telentang..gosok2 sambil pujuk baby..baru la dia kalih.. adoii...sakit gila perut.

tak tau la kot sekarang baby dah pusing ke..xtau la, sebab kamis nie next check up. my mum ckp perut aku rendah. dorg risau aku beranak awal, aku ckp la sepanjang pegnen baby kat situ x penah naik pon...my mum ckp nanti dekat nak bersalin lagi sakit la tulang pelvis tu kalo baby dah siap sedia dok rendah..huhuhu...

insyaAllah baby baik, insyaAllah semua akan selamat, insyaAllah xde pape... insyaAllah...

oh...pasal nama, baby dah ada nama. hehehehe... baby AWA, hee...nie baby pilih sendri tau. masa pilih2 tu banyak gila pilihan nama, tapi yang pasti legacy Abdul tu x tinggal la. pening pilih,tp tanya baby 2 nama je.. antara N dengan A,

ummi : baby nak nama N ke A??? sambil gosok2 perut..
*gerak*
ummi : baby nak nama N x?
*gerak cket*
ummi : ummi panggil N ea? N... N... N...
*baby diam*
ummi : ummi panggil N baby kick ea? kalo baby nak nama N kick tau?? N..... N.... N....
*baby diam*
ummi: baby nak nama A???
*baby kick*
ummi : baby nak nama A ea? A... A.... kick cket....
*baby kick*
ummi : baby A ummi nie... baby A ummi pandai nie...
*baby kick lagi*
ummi : pandai baby A...kick cket...A kick cket...
*baby diam malas nak layan mak dia annoy...hahahahaha*

bagitau seben ngn akak.. end up akak g bgtau mak masa kat kampung hari tu.. mak pulak bercerita kat mak cik..abis sume dok panggil baby A dah sambil gosok2 perut nie.. hahahahha...

aku dok risau kalo tetiba scan hari kamis nie doc kata girl plak je... adoiyaiii,,,, abis la kena letak nama boy kat gigirl...dah tu baju dah puluh pasang beli semua nya baju boy..hohohoiiii... hari tu konfiden je sebab sendiri pon dah nampak bibird dia..bila dah mcm nie tetiba ase x konfiden... fuhh...fuhhh.... fuhh.... jangan la baby p tukar jadik girl plak...ritu yang ummi nampak tu sebenarnya jari tengah baby..hahahahaa adeh....