si comel n si ensem

Sabtu, 13 Disember 2014

Ourlilcrib : dah dapat kunci rumah,start usha kontraktor

Salam sejahtera...

Alhamdulillah, kunci rumah dah dapat. Dah pegi check n tukar solex.

Depan pintu rumah penuh taik kucing..Hoihh. x sempat lagi nak pegi nak siram kawasan tu dengan cuka. Baru la kucing x berak situ. Erm...orang kata kucing x suka cuka. Kita try test dlu la yeh.

Sekarang ni tengah usha kontraktor nak renovate dapur Cket.x banyak pon. Nak pecah kabinet lama, dinding kan area tu untuk buat laundry area. Lepas tu buat kc baru,Dapo tu agak besar jgk la...tolak area nak buat laundry tu. Ada lg dalam 8*19 kaki. Ada lagi ruang untuk buat dining area untuk family.

Dining area yg kat lua kita buat formal dining area...gitu kekdahnya berangan. Dah mintak quotation dengan satu kontraktor ni.

Kc 8*13 kaki +/- dia quote RM8+++.00, concrete top with melamine + glass door. Erm..melamine je yop..sebab design yg aku nak tu either ko amik solid nyatoh atau pon melamine. Solid nyatoh gigil la nak mintak dia quote. Mau belas kot.. Walopon itu impian sebenar...pejamkan mata pasrah je pakai melamine dulu. In future insyaallah..

Untuk area kabinet sedia ada tu, dia quote dalam RM5+++.00, x sure ok ke x.. memang gitu eh harga pecah n tambah dinding tu?? Husband nampak ok je.. x terkejut pon bila aku bagitau..maknanya memang rege gitu la ye??

Hai la duit...buat itu je pon dah berapa habis..ikut hati nak ganti tiles baru...Tp... Kan best kalo duit boleh main petik kot pokok je...hahaha.

Ni blom part perabot lagi..hurm...ikot hati nk pindah cepat Tp macam tak leh je..

Oh...kalo sesape ada kekawan kontraktor murah kerja bagus atau pon mana2 company kitchen kabinet yg berkualiti dan x ketinggalan murah... Kabo2 la yeh... Hehehehe...macehhh