si comel n si ensem

Selasa, 22 Mac 2016

Second pregnancy : perut mengeras aka braxton hicks

Salam sejahtera...

Sekejab je rasa masa berlalu. Alhamdulillah..adik eby dah 27wks6days. Maksudnya..esok 28wks. Maksudnya esok genap 7 bulan la. Alhamdulillah... adik eby sihat2 hendaknya sampai la bersalin nt. Eh..mohon sampai bebila lah.

Hari ni, terasa perut mengeras dengan agak keras. Dari pagi tadi. Tp selang masa xde la kerap sampai kena pegi spital bagai.. memula mcm x selesa sgt. Dah apa kena asyik nk mengeras je ni.

Lepas tu baru teringat pasal braxton hicks yang juga d kenali sebagai praktis contraction. Sbb nak prepare utk real labour nt..so xde la kalut sgt kn, hiks.

Awl la jgk kan da start braxton hicks. Tp ase nye sebab adik baby beso kot. Esok baru ngam 7 bulan which is baru masuk 3rd trimester, tapi sebab adik eby beso..so dia start awl la kot. Normal je, sbb ad je yg start braxton hicks on 2nd trimester tp most case nye start time 3rd trimester lah.

Tp x menganggu keje pon.. boleh je ummi dok terlanguk depan pc siapkan design tu..keje byk, x sedor.

Doa kan untuk labour kali ni pon mudah jgk mcm abg dia ea.. insyaAllah.. aamiin.