si comel n si ensem

Rabu, 3 Oktober 2012

Lelah dan rebah..Allah sentiasa di sisi...

Salam sejahtera semuaaa....

Hati banyak hepy hepy sebab Allah permudahkan urusan hari ni...
Syukur alhamdulillah..
Keje bos nak dah setel walopon kne sama2 turun padang men-drafting kan diri,
Eh, engineer wat keje drafman ok wat..no hal lah,
Ikotkan bos nak dat drawing tok meeting ngn client after lunch td,
Tp drawing problem, abg drafman pon mcm xde daya usaha nk bg dapat,
So aku kekah sendiri la, nampak aku dok wat tu dia pon start wat gak..

Tp aku suroh dia wat arrangement tok layout plan, aku berusaha me-magic-kn topomap,
Fuhhh...berjaya..walopon sengsara, da petang bru siap...
Tp still lega sbb bla bos tny, bley tnjk da siap..so ok cket dr xde langsung..
Nk harap lepas kat abg drafman, erm...sengih je la kat bos esok.
Bukan dia xbuat, tp pc dia mmg xboleh..
Klo engineer lain, dorg xpeduli pon psl drawing ni...xdpt nasib r..
Salah drafman la..tp to me, mcm one of my responsibility la plak if mende tu xsiap...

Sekarang dah lega setakuk, ada setakuk lg...
Harap bos ok la sok, untuk make sure dia puas hati..aku da prepare drawing
Layout plan with survey only, with survey and topomap juga...
Drawing Typical escp general arrangement, owh..standard drawing da lama sudah..
Then suruh bos pilih nk guna yg mane pastu ask abg drafman tok draft the rest lah..

Pepagi mmg da stress...siap ayaq mata meleleh tnpa di pinta lagi..
Stress keje, plus stress kawen...pikir harga kain mahal aku dah stress,
Pikir berapa la rege nak upah jahit...tmbh stress,
Tp hal nikah kawen letak tepi...pikir keje dulu..

Da setel keje smbung pikir pasal kawen...
Sms my other half, suroh dia convince me yg
Everything will be ok...Allah akan permudahkan urusan kawen ktorang nt..
Dia reply, insyaAllah everything will be fine.
Masih stress...terkadang stress smpai rasa xnak kawen.. stress sbb everything
Within my 10 fingers jea, semua urus sendiri.....

Then dia turun, bincang2 cket pasal kawen dengan menguna kan bahasa isyarat
Sbb xnak bg opismate taw..
Pasal kain dia kte nanti survey cr yg murah..if xde xpe la..kita kawen skali je,
Its ok. Bincang2...tergantung jugak, tp sedikit reda...

stress sbb buat bunga nie banyak, around 200plus skali decide xnak pelamin nikah,
Teros xtaw nak pakai untuk apa sbb bilik theme pink purple shweettt, sanding lak hijau kuning
Bendera kedah...adoiiii...

Pastu around 4.30 tailor datang, hantar baju tunang dan lg 3 pasang baju lain,
Hepy sbb murah gile..nanti cite next entry pasal ni..
Bila da petang, keje da siap hati da bertenang baru teringat patutlah jiwa kacau..
Tengah uzur, dapat zikrullah je la. Time keje banyak teros alpa, zikrullah bergema dlm hati je..

Menjadi b2b yg extraordinary jimat cikit lagi nak jatuh gaung kedekut,
Memang sangat memenatkan dan menstresskan..
Harus ingt, hati kena tenang..biar lelah mahupun rebah..
Allah sentiasa bersama kita, InsyaAllah..

everytime lepas smayang
Amalkan baca surah al-insyirah,
Mohon permudahkan segala urusan, lapangkan hati juga di murahkan rezeki,
Juga...doa nabi yunus dalam perut ikan tuh..
Mohon terlepas dr segala kesusahan dan dipermudahkan segala urusan juga..

Xdapat selalu...time free,
Buat sembahyang sunat hajat..pohon lancar segala urusan,
Buat sembahyang sunat tahajjud..
Sembahyang sunat taubat..

InsyaAllah jika pertolongan Allah yang kita cari...
Allah xkan biarkan kita rebah sendirian, akan ada tangan yang mengapai...
InsyaAllah...