si comel n si ensem

Khamis, 4 Oktober 2012

lagi pasal baju tunang ngn kawen...

entry ni pasal komen2 and feedback dari orang orang. ceh..bajet ko retis je ad orang nak bagi feedback apa ko buat. x la...saje menulis berdasarkan apa yg berlaku around me.

pasal baju tunang aii... ada yang tanya, why not beli yang da siap jea??? why susah2 kan diri nak jahit sume? why x go for dress/ peplum what so over kat poplook? why why why?????

nape ye??

memula, sebab aii kan b2b with tight bajet.. so kalo jahit kos dia less then 100, memang la aii akan go for the cheaper one kan?

second, sebab kalo beli da siap the size is not fitted me well, s is gelobos, xs is too sexy to me, so how??? ea...boleh alter, tp xsuka. kadang tangan singkat, kain jongket..

lagi, sebab aii can get design mcm mana pon aii nak, kadang kurung moden kain duyung je. peplum plak singkat, or bla bla bla... lagi pelik baju tu lagi mahal la kan? as simple as that je..

last, eh...suka hati aku la nak tempah ke apa kan???

Xpe..baju tunang aku murah je,
Jahit pon murah..xkesah. klo outcome buruk,
Baru beli y da siap..no hal lah.

P/s: aku tunang tema purple pink.. biasa je kn, org byk pkai dah kaler ni..x bajet pon nk pkai kaler ni..masa p jakel borong kain lycra, beli kaler soft purple..then xtaw nk pkai bila. Or nak jahit tok apa..
Last..decide pkai tok tunang je...senang.