si comel n si ensem

Khamis, 28 Februari 2013

BR1M + skim rumah pertama ku + bla bla bla...xde untuk aku ke?

salam sejahtera...

nie bukan isu pon..coma saje je..serasa mahu menulis. semua dah dapat duit BR1M kan? ntah2 dah abis pon..best ah, korang...heee....

aku...maap x layak. and aku xde la rasa nak men-cheating supaya diri aku layak. tapi bila rata2 tengok org dapat BR1M la, itu la ini la...terpikir gak.. xde ke untuk mereka2 seperti aku nie?? tengok sume dapat..nak gak merasa kan.

yang dapat KTM half price tu pon aku x layak jugak. boleh je menipu..ada je yang buat cam tu kan, tapi..x best lah..x berkat gitu. yang rebate tepon toksah cakap la. bonus? eh..aku bukan staff gomen, apa ke sibuk dengan gomen nye bonus kan..uhuk3..

aku x tau la org2 yang mcm aku rasa mcm mana..sama macam aku ke x. ase macam..alahai kesian nye kat aku terpinggir. nak kata mewah gaji besar tahap bley tabur2 sekeliling bilik memang x la.. setakat cukup makan jugak..sekali sekala nak bermewah, shopping yang best cket bley la... terkadang semput la jugak kan..

aku xde la kejarkan sangat duit tu..tapi bila sana sini sibuk dengan BR1M aku lak melangut jea.. antara semua2 bajet ke bantuan ke..setakat sekarang nie..yang skim rumah pertama ku je aku layak.. dalam setaon dua lagi x layak lah..so memang aim yang tu la..setakat minggu lepas kot.

sebab nya??? baca balik syarat2 skim rumah pertama ku tu..dia untuk rumah yang max RM200,000 ( please cakap aku salah ). which is ceruk mana nak carik rumah harga RM200k kat belah kajang nun?? last resort..eh, last choice kitorang decide nak usha rumah area semenyih. kalo dah terpaksa...situ je la..ok la cket sbb otw nk g opis lalu kajang, lalu rumah mertua nanti. tapi...masih bukan bawah RM200k walo rumah nya murah cket banding area kajang..errrmmmm.....

sedih...ada kah sinar2 aku nak meng-apply skim rumah pertama ku juga bakal lenyap..pooofff gitu. uhuk3...abis apa je untuk mereka2 macam aku nie? kitorang bangsa2 pertengahan nie... nak itu x layak, nak sendiri x mampu..weehhh...geram aku!

bila tengah down, serasa malas aku nak dulik sal PRU pebenda tuh.. sentap dah, malas balik ngundi.. haaaa.....ngajuk ngn kamu..so sila pikir pasal kitorang jugak. puhleaseee.....

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

When I woke up, I bring around for tinnitus - so why do our professional Aesculapian advisors keep to prescribe manufactured drugs
for tinnitus ease? Not to quotation that is the middle of the
night and they're merely nerve-racking to shine asleep, but they can't because
the healthy.

my website - head noises causes
my web page :: tinnitus blood pressure