si comel n si ensem

Ahad, 24 Februari 2013

WP : pemilihan veil + instagram

salam sejahtera...

selepas dua entry xde kaitan ngn wedding planning, kita balik pada cerita kawen kita ea.. hehehe...kalo korang bace entry yg lepas, mesti korang taw aku dah tersalah beli warna kain tok buat veil. tapi tu x melemahkan semangat aku tok menguntingkan dia... muehehe

gunting jea dulu..bley pakai or tak tu lain ceghita. so semalam semangat balik je terus tertongeng tongeng tanda2 kain, ukur and gunting. terkial2 ukur labuh dari atas kepala ke belakang. dari atas kepala ke bahu. aku xnak veil labuh. nak veil sengkat..

sebab? baju aku nanti ada riben kat belakang. kalo wat veil labuh xnampak la plak riben aku tu kan? so no point la aku wat riben. aku gunting labuh belakang 28inch. labuh tepi dalam 22inch kot. so panjang total 44inch la..

tanda cket pkai kapur pakaian tuh...amek tudung half moon yg aku wat before..letak ala kadar as guide..men taram je gunting. muehehe....letak2 kat kepala..ok lah. dia paras atas cket dari siku. pastu lebih lagi kain aku gunting panjang..nak buat shawl. nak pakai bila? nanti pikir...skarang nk tunggu g jahit tepi jea..hehehe...

dalam minggu nie pening gak la carik cm ne nak mengayakan veil tu nanti. yang aku taw aku nak material chiffon and aku nak yang singkat...xnak labuh. memang keje mengugel veil je la aku sepanjang minggu nie kan...gugel save, gugel save..tu je keje nye..

last2 teringat cik kak manis nie kat insta. aku follow dia da lama dah.. teringat gambar kawen yang dia letak kat insta tuh. terus bukak scroll scroll..haa...cam nie la aku nak. terus tengok veil dia tu mcm mana...jenis pendek gak tapi mcm 2 layer jea...tp xpe kita wat satu layer..muehehe..

cantik sangat dia. muka cantik, kulit muka cantik... time nikah cantik..sume cantik lah.. tapi sayang xleh save gambar dia tok tunjuk kat korang. tapi kalo korang nak tengok, follow la dia...search jea.. sarahsilah or sarah silah.

xde insta? korang bukak jea statigram kot kat internet browser korang...

so decided dah la...nanti nak pakai tudung mcm dia...simple jea...pakai inner, pastu letak je veil kat atas..xpayah susah2 lilit2 shawl dah..heh heh heh...