si comel n si ensem

Isnin, 25 Februari 2013

WP : hapdet xtvt hujung minggu

salam sejahtera...

hari sabtu ritu kitorang p mid, lunch kat tony roma's..beli tiket cite beautiful creatures, then menuju ke opis. yeehhh..en.tunang belanja tony roma's sebab ritu ai is bersunggut nak makan kat sana. tapi xde la tahap mengidam..cakap ngn dia just,terasa nak makan jea..xdapat pon xpe. sekali dia nak belanja, dalam waktu yang terdekat lak tu...Alhamdulillah....

Air jea...gmb makanan xdan amek...laju2 makan, dah habis baru teringat..kekeke

beli tiket wayang kol 7.30 malam sebab ai kena teman en.tunang g opis. lam 6.30 ptg baru settle kot. ai dok layan cite kat laptop jea...ehehe. cerita beautiful creatures tu ok la jugak, tapi not as i expected. ingatkan cite jiwang lawan2. realitinya hanyalah jiwang semata mata..the magic tu sket jea..tp overall cite tu xde la worst sgt. boleh la...

pastu g makan kat kedai makan upin ipin yang...mahal. dengan pilihan menu yang ada..the price is agak mahal to me..huhuhu... dia se-level ngn old town white kopi kot. makan laksa penang RM8.90 kot x silap. kalo kedai lain, harga macam tu standard la kot,tapi xtaw nape otak aku cakap untuk kedai mcm tu the price is not reasonable..huhuhu.

ahad plak..lepas zohor kitorang gerak g sogo. sebab voucher sogo nye valid date until semalam jo.. so terpaksa la redah jugak..ngeh ngeh ngeh. tapi x drive pon, nek LRT jo...sonang,copat..lam 15 menit dah sampai. sampai2 je g makan dulu. aku bagi choice Manhattan ngn nando's kat dia..tapi dia nak try shogo cafe. hurm.. buleh la...kitorang amek fettucine carbonara, pasta vongule, garlic bread, mushroom soup ngn panna cotta. semua nie RM50. murah? mahal? ntah...hahaha. rasa mcm ok la...klo g caprissiosa (donno eja cam ne) yang kat pavilion tuh. 2 plate of pastas ngn a bowl of soup dah RM50 plus dah.


pastu kita terus g booth bobbi brown. belek lipstick, haku beli shade old hollywood ngn guava. memula nak beli satu jea. yang old hollywood tuh. tapi..memang jarang la pakai kan..warna merah mak ngah ala Merilyn Monroe tuh...so en.tunang suroh amek satu lagi..tapi tambah cash sendiri la. no hal...ai nak dengar persetujuaan dr u jea..muahaha....

well...sebenarnya nak beli shade yang red hot chilli ngn coral. tapi masa pilih, en.tunang suka old hollywood. and masa mintak kaler coral..SA tu hulur kaler tuh..aku belek2..calit kat tangan cket. xtengok lak belakang dia tulis guava..bukan coral. huh...aku ingat nak kaler coral yang more tu blush nye kaler...tapi xpe la.. yang nie pon aku suka...pinkish not so bright gitu. yang merah tu?? hahahah....dalam kete beria en.tunang suruh try pakai..seronok ea??? yang nie ai nak simpan pas kawen...pakai tok u jea..

lepas da bayar...satu pakai voucher satu pakai cash sndiri...nek tingkat satu. beli nighties...selamba badak je pilih...padahal lam hati muka tebal gilos..malu makkk. ok jgn cakap aku hover belom pape awal gile beli nighties..lempang laju2 nak? aku beli sebab alang2 ada voucher kan...sementelah nanti akan ku beli jugak nighties nie...so alang2 dah ada voucher equal to dapat free..bek pakai je kan. ehm...tapi, nanti nak pegi la senza...macam lawo je nighties dia..hehhe. owh...tapi dlm masa terdekat nak beli baju tido young heart..sebab mcm comey jea ada gambo org ballet kat baju tu..heh heh heh

Then baru teringat, da lama sok pendam hasrat nak beli lipstik dior, ntah tersampuk apa lak g beli bobbi brown, huaaa....tp xpe. 28.02.2013 ad sogo sale lagi..ngeh ngeh ngeh...en.tunang nk beli cadar tok belah dia, and ad sikit kelengkapan bilik yg lain...yeayyy...dpt voucher lg, bley beli dior...ngeh ngeh ngeh...

pas tu kitorang terus pecut g PKNS bangi. ada pameran pengantin ke hape tuh. ingat nak survey kad kawen ngn baju. booked kad kawen. tapi baju xde...nak sewa baju only, untuk bertandang... tapi ntah...xde yang berkenan. so booked kad jea..kad simple, design classic..aku x suka kad fancy2..ada katun ada gamba sendiri sume...not for me.

lepas tu singgah jusco cheras selatan..g beli kasut jogging en.tunang, makan kat food court which is x sedap.. masin oh...kalo gini rela bayar mahal cket...xde la terkial2 nak telan, x makan kang..membazir...

dah tu je nak cite...bos dah menjeling tuh..bye............