si comel n si ensem

Jumaat, 26 April 2013

WP : cuti cuti cinta : gateway to maldives

salam sejantera...

ramai dah b2b yang booked tempat honeymoon masing2? ke mana korang? xkesah la mana2 pon yek? janji berdua..hehehe..... eh, ada je yang p honeymoon ramai2...p honeymoon cum family holiday gitu..seronok jugak yeh gini..hehe.

kitorang, mcm yang dah di tulis pada entry yg lepas2 la. pre-honeymoon kitorang ke bali. wah...pre-honeymoon ke? x kesah la pre ke honeymoon ke post ke. ikot plan, ada la lagi yang bakal menyusul, tu pon kalo sempat kumpul duit. kot semput jea..hehehe..

tajuk tu x payah cuti cuti cinta sangat lah. saje je...sebab xtaw nak tulis apa. zaman bila la plak kitorang bley pegi maldives kan? Allah izin pegi, Allah x izin x berkesempatan la nk tengok island cantik ciptaanNya tuh. ikot hati banyak la tempat nak pegi, sampai 30 tahun ke depan dah ada planning nak pegi mana dan mana. nak ke Greece, nak ke Amsterdam, nak ke Paris, nak ke Istanbul, nak ke jepun, nak ke korea...wahhh...tapi, ehem.. ingat ai kawem ngn tan sri ke???? hahahaha.....

InsyaAllah InsyaAllah...

kalo nak usaha, xde usaha berangan je la lebih. ye dop? banyak nie nak pakai duit... nak beli rumah, dah dapat rumah mcm2 plak planning nye...mcm2, mampu x mampu je.. harap2 mampu la ye...again, usaha..tawakal, usaha...redha, usaha..syukur.

eh...panjang pulak intro nye...

sebenarnya semalam saja la bukak agoda. tengok hotel2 kat maldives tu..which time yang boleh pegi. ehem...boleh pegi dari kaca mata kitorang ialah low season, muahaha... time tuh murah cket la kan...hehehehe...

tapi mcm terkujat pulak. sebab sebelom nie tengok booking cost, nanti dia kira2 terus bed tax, service tax dengan transportation cost.

contoh :

korang pilih

kurumba maldives resort : 3 nites rate per night : RM 1008.00 ( tak fix eh..berubah2 ikot season) bed tax ( 3 malam x 2 org ) : RM 146.64 ( ikot season jugak ) hotel tax dan service fees : RM 189.49 ( ikot season jugak ) transportation fees ( either speedboat or seaplane x 2 org ) : RM2000 ( contoh )

total cost : RM 5739.08 ( jgn tny nape dapat gini, aku copy je total kos kat agoda pastu tambah 2ribu)

sekarang nie, yang transportation fees tu da xde, so aku pening...adakah kena uruskan sendiri transport itu, atau dah masuk siap2 dalam kos hotel atau macam mana??? dia punya transportation cost agak mahal ea...eh, nie kalo hotel kat island la..naik seaplane lagi mahal..huhuhu.

sape taw sekarang nie sistem dia mcm mana????

tetiba je terfikir, merancang..kot la....rezeki segedebuk Allah bagi, Allah je yang taw... huhuhu