si comel n si ensem

Khamis, 13 Mac 2014

Mom2bee :Quick update check up 4 month

salam sejahtera....

semalam check up 4 bln..baby tido tanak bangun.. tido mengiring lak tu..nmpk mntot ngn tlg blakang... Nmpk kaki n tgn kuis2 cket bila doc tekan2 pkai alat scan tu..



perut ummi kecik nampak baby penuh dalam perut.. nanti baby dah besar lagi, baby akan pusing..

Pat bln ingt kn berat naik bkilo2 mcm org lain.. naik la 500g. Tp ni pon sebab ummi x yak 2 hari..kekeke. tp mmg sepatutnya mcm tu pon..6 bln baru berat akan bertambah dgn jaya nya...kalo sekarang dah bertambah mmg lomak je la...
badan x naik lagi,,,sama je lagi, tapi perut dah nampak la.. amik kot depan xnampak la..
kalo kot tepi...baju tu terjungkit..mihmihmih...

Doc bg antenatal card serupa je dgn buku pink tu..cuma beza wane putih..untuk rekod doc ckp. Haaa....sape kata check up swasta, spital swasta xbg pape tok rekod....ni ada, aku pon ingtkn xde jgk..tp upenye doc bg bila dah masuk trimester kedua. Ye la..trimester pertama mcm2 boleh jadi kn, gugur, ectopic dan sebagai nya.. bla dah lepas trimester pertama tu baby dah kuat cket..

Urine test sume normal..risau gak sbb lately kegemaran terhadap coklat sgt lah tinggi..tp Alhamdulillah..normal. blood pressure pon normal, bacaan cantik doc ckp...alhamdulillah...
Next mnth kne wat blood test tok check hb, hepatitis, hiv, rubella bla bla bla..ntah pobondo lg..tok hiv kne sign approval letter. Aloh..sign je la..bkn apa pon kn.. hrp2 blood test nanti pon normal jgk..


antenatal card from colombia asia...

nie kalo emegency...tetiba xdan nak p colombia asia.. kot kat klinik kat opis ke..
bley la tutnjuk kad nie untuk doc tau rekod kesihatan kita...
Oh..uri low,tp doc ckp sbb baby kck lg..nt baby dah besar uri tu akan naik sendiri...harap2 uri tu naik la...ada 5 bulan lg ni, byk masa lagi.. kalo uri xnaik2 jgk alamatnya kne c-zer mcm budak ops ni.. ala... Tanak la c-zer, nak normal... Please baby..

semoga Allah permudahkan urusan nanti..aamiin..