si comel n si ensem

Isnin, 21 Julai 2014

mom2bee : check up 35 minggu + progress dak eby


salam sejahtera...

hari nie genap 35 minggu, raya pertama genap 9 bulan. cepat je masa berlalu. nie entry bulk nie, nak cerita yang mana dulu eh?? mcm malas pulak nak wat entry asing. erm.. kita cite pasal check up dulu la eh.


.........................................................................................


sekarang nie dah start check up 2 minggu sekali dah. progress ummi alhamdulillah, xde pape yang x normal. syukur semua masih normal. tekanan darah normal, air kencing normal, HB normal. sampai sekarang tak kena minum air gula lagi..alhamdulillah. dalam masa dua minggu nie ummi naik 1.8kg, berat sekarang dah 58.8kg, wieehiiii....menjelang beranak nanti capai la kot berat ummi 60kg, hahahaha.

condition eby A plak? alhamdulillah...berat eby dah bertambah. kalo 2 minggu lepas berat dia 1.6kg je.
hari nie check up dah naik 2.1kg. kalo sebelum nie, dak eby naik 500gram dalam masa sebulan. nie dak eby naik 500gram dalam masa 2 minggu. doc cakap ok, dak eby ada progress, so x risau sangat.

ummi teka berat dak eby dalam 2.3kg, abah teka dalam 2.1kg. tak sangka abah yang betul. xpe2.. ummi x sentap pon. nak ikot ummi pon boleh, nak ikot abah pon boleh..janji dak eby sihat..alhamdulillah...

doc estimate berat dak eby dalam 2.8kg bila kuar nanti. tapi ummi dok pakat ngn dak eby mintak dia kua 3.1kg, heh heh heh. so ummi kena makan banyak lagi la nie...insyaAllah..have faith in Allah.

sekarang nie dok pujuk dak eby kalo nak kua awal pon tnggu seminggu pas raya sebab doc shida p palestine. plus nak dak eby kua dalam 3.1kg kan, so kalo awal sgt xdan la nak naik. dalam 39 minggu cam tu la kot kalo berat dak eby naik constantly. 39 minggu tu dalam 18/08/2014. first aniversary ummi ngn abah on 17/08/2014..hehehehe...

ummi hati bunga2 sebab baby A mendengar kata. abaikan selipar jepun buruk iteww..
x kesah la brand apa pon sandal/kasut yang di beli..selipar buruk tu jugak yang selesa di kaki.
nampak nya anak aku nie sangat la low profile..keh keh keh...
jangan tak tau, p meeting ngan authorities pon aku p bantai pakai selipar buruk tu jugak.
p opis apa ntah lagi...hahahaha

.................................................................................
terpaksa wat entry asing jugak, xleh wat bulk skali ngn cerita pasal beg spital sume.. nie pon macam panjang ke....len kali la cerita, oh.. nak serita pasal set bersalin lagi. grrr.... banyak benda yang x tercerita. progress umah lagi..ah, nanti2 la bila  teringat....

Photobucket