si comel n si ensem

Isnin, 18 Mac 2013

Ke MATTA FAIR mencari pakej honeymoon

Salam sejahtera.....

memandangkan malas dah nak taip panjang2. maka nya kita cite apa yang kita booked je lah ea.

seperti semua maklum (lagi sekali)...aku p bali. tapi kitorang tengok other option gak. tapi banyak nye yang pegi korea, dengan taiwan..ke china gitu. tp tu kitorang xde la survey. tengok option g maldives. menariks gak...hampir kecundang..mikirkan mahu duduk rumah sendiri...simpan dalam2, dalam hati paling dalam...lagi 20tahon baru bukak balik, bhahaha...tengok aussie dan jepun jugak...tapi itu kitorang nak pegi nanti..berjalan, bukan berhoneymoon. tok honeymoon.. kitorang xnak pegi bergroup..mahu berdua sahaja.

memandangkan kitorang akan pergi right after bertandang. eh..2 hari lepas bertandang and kitorang nak more pada rest after penat2 dengan majlis. kira pre-honeymoon gitu. makanya...kitorang pilih bali. cadangan aku just p melaka or PD jea.. just nak rehat2 berdua jea..tapi dia nak pegi bali gak...ikotkan je la.

so pakej travel agency mana yg kitorang pilih? hurmm...hurmm..memula carik yang honeymoon pakej. tapi...kalo per couple paling murah RM2100 nett. kalo per head, kalo Villa is RM1+++. kalo hotel biasa murah sket la.. starting RM6++. macam... alahaiiii...x berbaloi.. pastu kitorang decide nak amek pakej biasa jea...murah cket la kot, starting RM4++ per head x silap. x termasuk flight ea...

tapi....aku kan gedik. aku x suka la yang dorang da setkan tu, hari nie pegi situ,esok pegi sini. aku nak ada hari yang free and easy, pastu hari bila nak berjalan. kat mana aku nak pegi, kat mana xnak pegi. nak murah...tapi nak dok villa. ko mampu??? hahahaha.....

last2...g beli tiket flight dulu. nak pegi airasia jea. tapi tunang aku gedik. xnak naik airasia, x selesa. ikotkan je la... nasib baik la tiket ke bali extra murah..kalo ku tahu, baik booked pegi maldives..tapi bawak khemah..bhahaha. murah la..before aku tengok paling murah pon RM176/person. dat day dapat RM99/person. beli pegi balik sonang.. tapi tambah itu ini..total RM1380 kot kalo x silap. masih dalam kategori murah lagi la kan????

pusing2, pegi la booth amenda tanya dia..pakej on ground jea. x termasuk hotel. yeayyy...ada okeh. RM188/tempat. kalo mahu pegi kintamani, dari kol 8.30 - kol 5.30 free lunch ke dinner ntah. kalo pegi bedugul pon sama. ada la lagi tempat2 dia. ok....dah ada idea lam kepala.

pastu kitorang pegi booth cuti2 indonesia. sebab tengok promo dia tok villa RM235. ada indoor pool yang..bukan pool pon, kecik sikit..boleh kuak rentang 3 kali kuak da sampai kot. tapi ok la...en.tunang pulak dah semangat nak dok villa...siap cakap lagi. 'abg dah looking forward nak dok villa nie, kalo x dapat memang down nie...abg cakap serius nie,' seram aku dengar...hahahaha.

check agoda, xde lak promo tok villa. just ada promo tok superior and deluxe. beza dia..dorang ada outdoor bathtub. so indoor pool nie besaq cket la dari bathtub tu. siap check review kat agoda lagi, nyempat ok tengah2 orang ramai bukak agoda...macam ok, pastu bincang2 cket...tanya hotel ada sediakan pakej tour x?? saja nak compare harga. sekali abg tu cakap..better rent a car with driver aka pak supir je senang. flexible...ikot kita nak g mana, nak singgah mana...dia bagi 10 jam, berbanding tour memang fix gitu jea. and kalo sewa supir hotel dia bagi RM167/10hours. berbaloi x??? mungkin...kitorang malas nak pikir.

tanya dia...kalo kitorang booked villa tu..boleh arrangekan candle light dinner x? gedik okeh...hahahah. tunang ah... siap cakap lagi..kalo booked pakej biasa xde la candle light dinner. wahh ko, ngalah kan aku ea??? hahaha... ok xpe...demi tunang tersayang..aku tanya kan. hahaha...terbalik okeh???? eh..xde la, tunang mention gitu sebab dia cakap aku mesti nk kan..dat candle light dinner tu? so bila da dapat green light terus laju2 tanya pihak hotel boleh arrange x?? ngeh ngeh ngeh....

abg tu terus senyum2...tanya honeymooners ea???? hahahah...nampak sangat ke? malu aiii...hihihi. terus dia keluarkan pakej honeymoon yang hotel dorang nye. RM999 nett. duduk villa 2 nite. spa for 2, candle light dinner..dapat la towel bentuk burung tengah kiss ngn pool penuh bunga...hahahha, nie aku xleh blah. kitorang stay sana 3 malam..maka nya tambah lagi rm235 la. if duduk deluxe tambah...brapa eh? rm180 ea? ha..gitu la...

bincang2 cket ngn en.tunang...dia pon da excited dah. so ok...kitorang booked dengan dat hotel jea. best western villa, dekat kuta. kalo best western resort bley jalan kaki je ke pantai. tapi sebab villa, so jauh cket la. booked jugak pak supir tok 2 hari. total RM1586. tapi pakcik tu bagi RM1550 jea. deposit RM750.

tapi konfius jugak la sebab dia suroh isi duit tu dalam sampul surat..jauh2. pastu baru bagi dia. rupa2 nya... dorang xleh buat transaksi. dorang just dok situ bagi flyer jea. pastu kalo ada yang berminat kena booked through ajen.

Dah dpt itinerary (???) Dr mas, dah dpt comfirmation email dr pihak villa.. suka taw...x sabar nk berendam dlm plunge hotel dia...x sabar nk candle light dinner, teheee...nk pkai dress cekci, selama ni xdpt kn...ms ni la nk cekci cekci..hehehe, nama dinner lam bilik sndiri je kn. Eh...ea ke? X sure plak, ngeeee